Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Сабақ 5. Жанұяны жоспарлау жайлы түсінік. Контрацепция. Аборттың алдын алу.




Қорытынды білім деңгейінің тесті

1. Жанұяны жоспарлау ұйымының негізгі бір мақсаты болып табылады:

А) интергенетикалық интервалды азайту

Б) жоспарланбаған жүктіліктің алдын алу

В) кеш репродуктивті кезеңдегі сексуальды тәрбие

Г) жыныстық қатынасты ерте бастаудың пропагандасы

Д) босануды азайту

 

2. Перля индексі - бұл индекс көрсетеді:

А) контрацепция әдісінің маңыздылығын

Б) контрацепция әдісінің жетіспеушілігін

В) контрацепция әдісінің сәтсіз коэффициенті

Г) контрацепция әдісінің тұрақтылығы

Д) контрацепция әдісінің сәтті коэффициенті

 

3. Жасөспірім кезеңдегі қыз балалардың контрацепциясына негізгі сұраныс:

А) тұрақтылық, лактацияға және жаңа туған нәрестеге әсерінің болмауы

Б) метаболикалық бұзылыстардың минимальды қаупі және тұрақтылық

В) тұрақтылық, ЖЖЖА қорғайды, қайтымсыз

Г) тұрақтылық, ЖЖЖА қорғайды, қайтымды

Д) метаболикалық бұзылыстардың жоғары қаупі, тұрақтылық

 

4. ЖІС қолдануының абсолютті қарсы көрсетілімі :

А) кіші жамбас қуысы ағзаларының қатерлі жаңа өсінділері

Б) жыныс жүйесінің даму ақауы

В) инфантилизм

Г) жатыр мойны эрозиясы

Д) жатыр миомасы

 

5. “ Ребаунд эффект” КОК алып тастағанда болады:

А) менструация тәрізді қанның болуы

Б) ФСГ, ЛГ бөлінуінің төмендеуі

В) аменореяның болуы

Г) овуляцияның күшеюі

Д) овуляцияның төмендеуі

 

6. Әйелге оптимальды контрацепция таңдаңыз 28 жаста, тұрмыста, 3 баласы бар, 2-3 жылда жүктілік жоспарламайды, аяқтарының тромбофлебиті бар:

А) комбинирленген оральды контрацептивтер;

Б) таза прогестинді контрацептивтер;

В) жатыр ішілік контрацепция;

Г) хирургиялық стерилизация;

Д) химиялық контрацепция.

 

7. Әйелге оптимальды контрацепция таңдаңыз 19 жастағы босанбаған әйел, бірнеше партнері бар тұрақты емес жыныстық қатынаста тұрады:

А) постинор;

Б) презерватив;

В) жатыр ішілік спираль;



Г) таза прогестинді контрацептив;

Д) комбинирленген оральды контрацептив

 

8. Әйелге оптимальды контрацепция таңдаңыз 36 жастағы жатырында 3 кесар тілігінен кейін тыртығы бар:

А) комбинирленген оральды контрацептив;

Б) таза прогестинді контрацептив;

В) жатыр ішілік контрацепция;

Г) ерікті хирургиялық стерилизация;

Д) химиялық контрацепция.

 

9. Шұғыл контрацепция қолданады:

А) жыныстық қатынас кезінде

Б) сақтанусыз болған жыныстық қатынас алдында

В) сақтанған жыныстық қатынастан кейін 24 сағат ішінде

Г) ) сақтанусыз жыныстық қатынастан кейін 72 сағат ішінде

Д) сақтанусыз жыныстық қатынастан кейін 1 апта ішінде

 

10. Төмендозалых этинилэстрадиолы бар концентрация КОК құрайды:

А) 10-15 мкг/тәу

Б) 20-25 мкг/ тәу

В) 30-35 мкг/ тәу

Г) 40-45 мкг/ тәу

Д) 50-55 мкг/ тәу

 

Сабақ 5. Жанұяны жоспарлау жайлы түсінік. Контрацепция. Аборттың алдын алу.

 

Қорытынды білім деңгей тестінің жауабы

  1. Б
  2. В
  3. Г
  4. А
  5. Г
  6. В
  7. Б
  8. Г
  9. Г
  10. В

 


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2019 год. (0.007 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал