Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Сабақ № 5. Репродук­тивті жүйе. Репродуктиті құқық. Сексуалды құқық.




Бастапқы білім деңгейін бағалау тесті

1.ҚР да ер адамдардың некеге тұру жасы:

А) 16 жас

Б) 17 жас

В) 18 жас

Г) 19 жас

Д) 20 жас

2. Артифициальды жасанды түсік – ол жүктілікті үзудің:

А) 12 аптаға дейін әйелдің өз қалауымен жүктілікті үзуі

Б) 22 аптаға дейін әйелдің өз қалауымен жүктілікті үзуі

В) медициналық көрсеткіштер бойынша12 аптаға дейін

Г) медициналық көрсеткіштер бойынша 22 аптаға дейін

Д) әлеуметтік көрсеткіш бойынша 22 аптаға дейін

3. ҚР ның «Азаматтардың репродуктивті құқықтары және олардың жүзеге асуының кепілі туралы» заңында (2004) әйел адамның денсаулығын сақтау және көмек алуына құқылы екендігі айтылады:

А) жүктілік кезінде

Б) жүктілік және босану кезінде

В) жүктілік, босану және босанудан кейінгі кезеңде

Г) босану және босанудан кейінгі кезеңде

Д) жүктілік және босанудан кейінгі кезеңде
4.ҚР ның «Азаматтар мен азаматшалардың репродуктивті құқықтары мен олардың жүзеге асуының кепілі туралы» заңында (2004) әлеуметтік көрсеткіштер бойынша жүктілікті үзу жүктіліктің мына мерзімінде жүргізілетіні айтылған :

А) 12 аптаға дейін

Б) 22 аптаға дейін

В) 28 аптаға дейін

Г) 38 аптаға дейін

Д) жүктілік мерзіміне байланыссыз

5. ҚР ның « Азаматтар мен азаматшаларының репродуктивті құқығы және оның жүзеге асуы туралы» заңында (2004) жүкті әйелдің өміріне қаупі бар екенін дәлелдейтін медициналық көрсеткіштердің болуымен және әйелдің рұқсатымен мына мезгілде үзуге болатындығы айтылған

А) 12 аптаға дейін

Б) 22 аптаға дейін

В) 28 аптаға дейін

Г) 38 аптаға дейін

Д) жүктілік мерзіміне байланыссыз

6. Азаматтың жыныстық құқығына мыналар жатады:

А) жыныстық қысым, эксплуатация және зиян келтіру

Б) некеге тұру және ажырасуды қосқандағы шектеулі жыныстық қатынас

В) тұлғаның жыныстық шешімдері мен әрекеттеріне бас сұғу



Г) жыныстық теңдік және әділдік, кез келген дискриминациядан босау

Д) басқа адамдарға жыныстық зорлық көрсету

7. Суррогат ана – нәрестені мынадан кейін көтерген әйел:

А) дәстүрлі көтеру

Б) жасанды ұрықтандыру

В) экстракорпоральды ұрықтандыру және өзіндік эмбрионды енгізу

Г) экстракорпоральды ұрықтандыру және донорлық эмбринды енгізу

Д) жасанды түсік жасау

8. ҚР ның « Азаматтар мен азаматшаларының репродуктивті құқығы және оның жүзеге асуы туралы» заңында (2004) мыналарға еркін шешім қабылдауға құқылы екені айтылған

А) баланың саны, оның туылу уақыттарына, некеге тұрған және тұрмағандығына, балалардың туылу аралығы бес жыл

Б) баланың саны, оның туылу уақыттарына, некеге тұрған және тұрмағандығына, балалардың туылу аралығы екі жыл

В) баланың санына, олардың туылу уақытына, тек қана некеге тұрғанда, туылу интервалына

Г) баланың саны, оның туылу уақыттарына, некеге тұрған және тұрмағандығына, балалардың туылу интервалына

Д) баланың саны, оның туылу уақыттарына, некеге тұрған және тұрмағандығына, баланың жынысын таңдауға, туылу интервалына



9. «ҚР ның азаматтарының денсаулығын сақтау туралы»заңына сәйкес ерікті хирургиялық стерилизацияға құқылы:

А) тек еркектер

Б) тек әйелдер

В) әйелдер де, еркектер де

Г) жасөспірімдер

Д) бозбалалар мен бойжеткендер

10. ҚР ЕХС осы жастан үлкен әйелдерде жүргізілуі мүмкін:

А) отбасында 2 балалары бар 30 жастағы әйелдердін ауызша өтініші бойынша

Б) отбасында 2 балалары бар 35 жастағы әйелдердін жазбаша өтініші бойынша

В) балалы болуды қаламаған жағдайдағы 25 жастағы әйелдердің ауызша өтініші бойынша Г) баласы жоқ 20 жастағы әйелдердің жазбаша өтініші бойынша

Д) 1-баласы бар 25 жастағы әйелдердің жазбаша өтініші бойынша

11. Баланың анасынан туылуы (ана болу) азаматтық жағдайының жазбаларының мүшелерімен мынаған сүйеніп бекітіледі:

А) анасы баласын медициналық мекемеде туғандағы жайлы құжаттардың болуына

Б) баланың анасынан туылғандығы жайлы куәліктің болуына

В) әйелдің және оның туыстарының сөзіне

Г) медициналық мекемеде әйелді босандырған дәрігірдің сөзіне

Д) баланың ата-анасының және туыстарының сөзіне

 

 

№2 БЛОК

Акушерия-гинекологиялық көмекті ұйымдастыру. Акушерия-гинекологиялық көмектегі аймақтандыру ұстанымдары.

 

Сабақ № 5 Репродуктивтік жүйе. Репродуктивтік құқық. Сексуалдық құқық.

 

Қорытынды білім деңгейін бағалау тестінің жауаптары

 

  1. В
  2. А
  3. В
  4. Б
  5. Д
  6. Г
  7. Г
  8. Г
  9. Б
  10. Б
  11. А

 

 


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2019 год. (0.006 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал