Студопедия

Главная страница Случайная страница

Разделы сайта

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Choose from (A - E) the one which best fits each space (1 - 5).






1. Thirty years before, when old Jerome was ________ Jerome, there was a brother of his named Dick.

Young

Old

Small

Middle-age

 

2. That is, as his letter disclosed, he was on the point of pegging out ____ a complication of disorders that even whiskey had failed to check.

A. To

B. With

C. At

D. From

3. Old Jerome ____ a board-walk.

A. Was

B. Were

C. Have

D. Had

4. Everybody _____ that the world is supported by the shoulders of Atlas;

A. Thought

B. Dreams

C. Knows

D. Reads

 

5. Looking at her, somehow you would ______ to see her in a short skirt.

Watch

Expect

Want

Wait

 

2. Prove that:

The story takes place in a city

Barbara cares for Gilbert

Gilbert has a true friend

Nevada is a kind – hearted girl.

 

3. Add more information to these:

Barbarra was holding a letter

Nevada went out into the night

Gilbert gave an evening paper to Nevada

Old Jerome had no children of his own

 

4. Say why:

1. Nevada came to old Jerome’s house

2. Jerome went to bed as soon as they returned from the theatre

3. Nevada knew where Gilbert’s studio through a heavy snowstorm late at night

4. A policemen called to Nevada

 

5. Imagine that you are:

Uncle Jerome. Say: a) how once Gilbert took you for a ride

Barbara. Say: a) why you played a joke on Nevada

Nevada. Say: a) some words about your wedding

Jack. Say: a) how you took the news of the wedding

UNIT 6


mEALS

1. Learn new words:

meals ……………… їжа
substantial ……………… значний, важливий
cookery ……………… кулінарія
home-made pastry ……………… домашня випічка
main course (entré e); second course ……………… головна страва; друга страва
hors d’oeuvre (appetizer) ……………… закуска
dessert ……………… десерт
bread (white, brown, rye) ……………… хліб (білий, чорний, житній)
fresh (stale) bread ……………… свіжий (черствий) хліб
crust (slice) of bread ……………… шкоринка (шматок) хліба
roll ……………… булочка
rusk ……………… сухар
pie ……………… пиріг
baking ……………… випічка, печиво
cake ……………… торт, тістечко
pastry ……………… кондитерські вироби
meat (tender, tough) ……………… м'ясо (ніжне, жорстке)
meat (fat, lean) ……………… м'ясо (жирне, пісне)
ham ……………… шинка
bacon ……………… бекон
sirloin ……………… філе
mince (minced meat) ……………… фарш
sausage ……………… ковбаса
frankfurter ……………… сосиска
cutlet ……………… котлета
chop ……………… відбивна
stew (braised) meat ……………… тушковане м'ясо
pork ……………… свинина
beef ……………… яловичина
veal ……………… телятина
mutton ……………… баранина
turkey ……………… індичка
chicken ……………… курка, курча
duck ……………… качка
goose ……………… гуска, гусак
milk ……………… молоко
(whipped) cream ……………… збиті вершки
sour cream ……………… сметана
yoghurt ……………… йогурт
butter ……………… вершкове масло
mayonnaise ……………… майонез
cereal ……………… крупа
sugar ……………… цукор
macaroni ……………… макарони
rice ……………… рис
flour ……………… мука
vinegar ……………… оцет
(sunflower, vegetable, olive) oil ……………… (соняшникова, рослинна, оливкова) олія
spice ……………… спеції
mustard ……………… гірчиця
pepper ……………… перець
(fried, broiled, smoked, marinated, stuffed) fish   ……………… (смажена, запечена, копчена, маринована, фарширована) риба
cocktail ……………… коктейль
on the rocks ……………… із льодом

 


Lunch may consist of (include) … ─ Ланч може складатися з …

For dessert. ─ На десерт.

I’m hungry (starving). ─ Я зголоднів.

I’m satisfied (full). ─ Я ситий.

The house speciality. ─ Фірмова страва.

To have a bit (snack). ─ Перекусити.

Underdone (overdone). ─ Недожарено (пережарено).

 






© 2023 :: MyLektsii.ru :: Мои Лекции
Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав.
Копирование текстов разрешено только с указанием индексируемой ссылки на источник.