Студопедия

Главная страница Случайная страница

Разделы сайта

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






  • Сервис онлайн-записи на собственном Telegram-боте
    Тот, кто работает в сфере услуг, знает — без ведения записи клиентов никуда. Мало того, что нужно видеть свое расписание, но и напоминать клиентам о визитах тоже. Нашли самый бюджетный и оптимальный вариант: сервис VisitTime.
    Для новых пользователей первый месяц бесплатно.
    Чат-бот для мастеров и специалистов, который упрощает ведение записей:
    Сам записывает клиентов и напоминает им о визите;
    Персонализирует скидки, чаевые, кэшбэк и предоплаты;
    Увеличивает доходимость и помогает больше зарабатывать;
    Начать пользоваться сервисом
  • Active Vocabulary. Confectioner [kən'fekʃ(ə)nə] – кондитер






    Confectioner [kə n'fekʃ (ə)nə ] – кондитер

    occupation [, ɒ kjʊ 'peɪ ʃ (ə)n] – заняття; рід занять, професія, фах

    wholesale ['hə ulseɪ l] – оптова торгівля

    mankind [mæ n'kaɪ nd] – людство

    toffee ['tɒ fɪ ] – іриска

    biscuit ['bɪ skɪ t] – бісквіт

    large-scale [, lɑ: ʤ 'skeɪ l] – великомасштабний

    schedule ['ʃ edju: l] – графік; план; програма

    measure ['meʒ ə ] – міряти, вимірювати

    weigh [weɪ ] – зважувати

    knead [ni: d] – замішувати, місити тісто

    interweave [, ɪ ntə 'wi: v] – тісно сплітати, переплітати

    dough [də u] – тісто

    batter ['bжtə ] – збите тісто

    mould [mə uld] – форма для випікання

    icing ['aɪ sɪ ŋ ] – цукрова глазур

    glaze [gleɪ z] – глазур, полива; глянс

    culinary ['kʌ lɪ n(ə)rɪ ] – кулінарний; кухонний

    nutrition [nju: 'trɪ ʃ (ə)n] – годування; харчування; живлення

    sanitation [, sæ nɪ 'teɪ ʃ (ə)n] – поліпшення санітарних умов

    aspire [ə s'paɪ ə ] – прагнути, домагатися

    costing [kɒ ̱ stɪ ŋ ] – розрахунок собівартості продукції

    trainee [treɪ 'ni: ] – стажер; практикант; той, що проходить підготовку

    Task 1

    Complete the exercise with the correct prepositions

    McDonald’s

    1. The first McDonald’s restaurant was opened ____ Dick and Mac McDonald ____ the 15th _____ May 1940.

    2. The best selling products _____ their restaurant were hamburgers.

    3. So the McDonald brothers thought ____ a way to produce hamburgers more quickly.

    4. This was introduced ____ 1948 and became known ____ the Speedee Service System.

    5. The first franchised McDonald’s restaurant was opened _____ 1953, and today you can find McDonald’s restaurants _____ more than 100 countries.

    6. The meats _____ the burgers vary _____ the culture _____ the country.

    7. Franchisees and future managers _____ McDonald’s restaurants are trained ____ Hamburger University, which is located _____Oak Brook, a suburb _____ Chicago.

    8. McDonalds is also known ____ its sponsorship ___ various international sport events.

     

     

    Task 2

    Match words with their meanings

      confectioner a the selling of goods in large quantities to be retailed by others
      wholesale b a small baked unleavened cake, typically crisp, flat, and sweet
      mankind c a thick, malleable mixture of flour and liquid, used for baking into bread or pastry
      biscuit d the process of providing or obtaining the food necessary for health and growth
      dough e a person whose trade is making or selling confectionery
      icing f estimate the size, amount, or degree of (something) by using an instrument or device marked in standard units
      nutrition g a mixture of sugar with water, egg white, or butter, used as a coating for cakes or biscuits
      culinary h turn moistened flour into dough or paste with the hands
      measure i used in the kitchen or in cookery
      knead j human beings considered collectively; the human race

     

    Text 2






    © 2023 :: MyLektsii.ru :: Мои Лекции
    Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав.
    Копирование текстов разрешено только с указанием индексируемой ссылки на источник.