Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.




Богоро́дичен из Мине́и, глaс 4:

Помышле́ньми поползо́хся лука́выми, во глубину́ впадо́х грехо́вную/ и, стеня́, взыва́ю Ти от се́рдца, Пречи́стая:/ на мне удиви́ бога́тую ми́лость,/ и Твоего́ милосе́рдия неизме́рную пучи́ну,/ и щедро́т Твои́х неизче́тное бога́тство, и даждь ми покая́ние и прегреше́ний проще́ние, да любо́вию взыва́ю Тебе́:/ моли́ Христа́ Бо́га прегреше́ний оставле́ние дарова́ти ми:// Тя бо наде́жду име́ю, раб Твой.

 

Песнь 4:

Канон Воскре́сный, глас 4:

Хор:

Ирмос: Вознесе́на Тя ви́девши Це́рковь на Кресте́,/ Со́лнце Пра́ведное,/ ста в чи́не свое́м,/ досто́йно взыва́ющи:// сла́ва си́ле Твое́й, Го́споди.

Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Тропарь: Возше́л еси́, стра́сти моя́ исцеля́я, на Крест/ стра́стию Пречи́стыя пло́ти Твоея́,/ в ню́же во́лею обле́клся еси́./ Те́мже Ти взыва́ем:// сла́ва си́ле Твое́й, Го́споди.

 

Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Тропарь: Безгре́шнаго смерть вкуси́вши,/ Животворя́щаго Те́ла Твоего́,/ досто́йно, Влады́ко, умертви́ся:/ мы же вопие́м Ти,// сла́ва си́ле Твоей, Го́споди.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богородичен: Неискусобра́чно родила́ еси́, Де́во,/ и по рождестве́ яви́лася еси́ де́вствующи па́ки:/ те́мже немо́лчными гла́сы,/ е́же ра́дуйся, Тебе́, Влады́чице,// ве́рою несумне́нною взыва́ем.

Канон Крестовоскре́сный, глас 4:

Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту́ Твоему Честному и Воскресе́нию.

Тропарь: Взако́нен сый Изра́иль,/ Тебе́, Христе́, взако́нившаго Бо́га не позна́:/ но я́ко беззако́нника, законопреступа́я, на Кресте́ пригвозди́,// и́же законоположе́нию недосто́йный.


Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту́ Твоему Честному и Воскресе́нию.

Тропарь: Обоже́на Твоя́, Спа́се, Душа́,/ а́дова сокро́вища плени́вши,/ я́же от ве́ка совоскреси́ ду́ши:// живоно́сное же Те́ло всем нетле́ние источи́.



 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богородичен: Тебе́, Присноде́ву и и́стинную Богоро́дицу вси сла́вим,/ Ю́же прообразова́ше богови́дцу Моисе́ю// неопа́льно, Пречи́стая, купина́, огню́ примеси́вшися.

 

Кано́н Богоро́дицы, глас 4:

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: Поживе́ с челове́ки, ви́димь быв Неви́димый,/ во зра́це сый Непостижи́маго Божества́,/ и вообра́жься из Тебе́, Отрокови́це, в чужде́е,// ве́дущих Тя, Чи́стую Богома́терь, спаса́ет.

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: Прия́т в веще́ственне Де́ва Невеще́ственнаго, в прича́стии вещества́,/ Младе́нца от Нея́ бы́вша./ Те́мже во дву существу́, Еди́н познава́ется// плотоно́сец Бог, и Челове́к Пресу́щественный.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: По Рождестве́ Тя, Де́ву, И́же в Де́ву Тя всели́ся,/ и ро́ждься без се́мене, Сло́во и Бог пребы́сть,/ и в рождестве́ Де́ву сохрани́,// я́ко Влады́ка и Зижди́тель всея́ тва́ри.

Кано́н святи́теля Амвро́сия, глас 4:


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2017 год. (0.018 сек.)