Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.




Тропарь: Возне́слся еси́ на пречи́стем дре́ве кре́стнем,/ на́ше отпаде́ние исправля́я,/ е́же на дре́ве исцеля́я всегуби́тельство, Влады́ко,// я́ко Благ и Всеси́лен.

 

Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Тропарь: Во гро́бе пло́тски, во а́де же с душе́ю, я́ко Бог:/ в раи́ же с разбо́йником, и на Престо́ле был еси́, Христе́, со Отце́м и Ду́хом,// вся исполня́я Неопи́санный.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богородичен: Без се́мене О́тчею во́лею/ от Боже́ственнаго Ду́ха Бо́жия зачала́ еси́ Сы́на,/ и пло́тию родила́ еси́:/ И́же из Отца́ без ма́тере,// нас же ра́ди, из Тебе́ без отца́.

Канон Крестовоскре́сный, глас 4:

Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту́ Твоему Честному и Воскресе́нию.

Тропарь: Исцели́л еси́ сокруше́ние челове́чества, Го́споди,/ Боже́ственною Твое́ю Кро́вию обнови́вый то:/ и сокруши́л еси́ си́льнаго в кре́пости,// и́же дре́вле сокруши́вшаго Твое́ созда́ние.

Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту́ Твоему Честному и Воскресе́нию.

Тропарь: Ме́ртвых воста́ние, умерщвле́нием был еси́:/ кре́пость бо отъя́тся умерщвле́ния, бра́вшися с Жи́знию ве́чною,// И́же все́ми влады́чествующу воплоще́нному Бо́гу.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богородичен: Красе́н превы́шши небе́сных сил,/ Боже́ственный Твой бысть Храм Одушевле́нный,// во утро́бе Ты носи́вши, Де́во, Горо́ Свята́я, Бо́га на́шего.

 

Кано́н Богоро́дицы, глас 4:

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: Сотрясо́шася лю́дие, смято́шася язы́цы,/ ца́рствия же держа́вная уклони́шася, Чи́стая, от стра́ха рождества́ Твоего́:/ прии́де бо Царь мой, и низложи́ мучи́теля,// и мир от тли изба́ви. (Дважды)

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: Жили́ще Свое́, живы́й в вы́шних,/ к челове́ком соше́д, освяти́ Христе́, и непоколеби́мо яви́:/ Еди́на бо по рождестве́ де́вства сокро́вище,// Зижди́теля ро́ждши пребыла́ еси́.



 

Кано́н святи́теля Амвро́сия, глас 4:

Припев: Святи́телю о́тче Амвро́сие, моли́ Бо́га о нас.

Тропарь: Боже́ственными светоли́тии, преподо́бне, облиста́емь,/ све́тлое, и светоно́сное, и свято́е твое́ успе́ние// благоче́стно чту́щия твои́ми моли́твами просвети́.

Припев: Святи́телю о́тче Амвро́сие, моли́ Бо́га о нас.

Тропарь: Сло́во Бо́жие прему́дрости тебе́ сло́во дарова́,/ укра́шенное зна́нием и́стинным, иера́рше Амвро́сие,// ерети́чествующих безслове́сное отража́я зломы́слие.

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху.

Тропарь: Всему́дрыми и свяще́нными твои́ми догма́ты/ ариему́дрственную отгна́в па́губу,/ я́ко па́стырь, на зла́це упа́сл еси́ Правосла́вия, всему́дре,// слове́сныя твоя́ ве́рою о́вцы.

 

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Богородичен: Безсе́менно О́тчею во́лею от Боже́ственнаго Ду́ха Бо́жия/ зачала́ еси́ Сы́на и пло́тию родила́ еси́,// из Отца́ безма́терня и нас ра́ди из Тебе́ безо́тча.

 


Катава́сия, глас 1:

Хор: Христо́с ражда́ется – сла́вите,/ Христо́с с Небе́с – сря́щите./ Христо́с на земли́ – возноси́теся./ По́йте Го́сподеви, вся земля́,/ и весе́лием воспо́йте, лю́дие,// я́ко просла́вися.

 

Песнь 3:

Канон Воскре́сный, глас 4:

Хор:


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2017 год. (0.006 сек.)