Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху. Троичен: Безнача́льнаго Божества́ нача́ло Отца́ и Сы́на чту и Ду́ха почита́ю Всесвята́го,/ вся́ческих




Троичен: Безнача́льнаго Божества́ нача́ло Отца́ и Сы́на чту и Ду́ха почита́ю Всесвята́го,/ вся́ческих Вседе́тельное, Еди́нственное, Несеко́мое,/ Треми́ Характи́ры и Ли́цы разделя́емое при́сно,// еди́но Ца́рство Неразде́льное.


И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Богоро́дичен: Ты вои́стинну па́че земны́х и Небе́сных честне́йши Еди́на еси́, Богороди́тельнице:/ всех бо Творца́ во утро́бе зачала́ еси́,/ пло́тию ве́щною оде́яна, ро́ждши без се́мене.// О, новоле́пнаго зре́ния́!

Катава́сия, глас 4:

Хор: Жезл из ко́рене Иессе́ова/ и цвет от него́, Христе́,/ от Де́вы прозя́бл еси́,/ из горы́, Хва́льный,/ приосене́нныя ча́щи/ прише́л еси́, вопло́щся/ от Неискусому́жныя, Невеще́ственный и Бо́же,// сла́ва си́ле Твое́й, Го́споди.

 

Песнь 5:

В хра́ме Госпо́дском и Богоро́дицы:

Кано́н хра́ма со ирмо́сом на 6 (ирмо́с два́жды).

 

Пе́рвый кано́н святи́теля Никола́я, глас 2:

Припев: Святи́телю отче Нико́лае, моли Бо́га о нас.

Тропарь: Боголе́пным житие́м, треблаже́нне, просвеща́емь,/ осужде́нныя непра́ведным изрече́нием умре́ти, предста́в, изба́вил еси́,/ Влады́це Христу́ зову́щия:// ино́го бо, ра́зве Тебе́, бо́га не зна́ем.

 

Припев: Святи́телю отче Нико́лае, моли Бо́га о нас.

Тропарь: На Небесе́х присносу́щную сла́ву ны́не зря, и неизглаго́ланныя и Боже́ственныя зари́ светле́йшими наслажда́яся сия́нии,/ покры́й мя предста́тельством твои́м, преподо́бне,// уго́дниче Христо́в всече́стне.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богоро́дичен: Да Твой взы́щеши о́браз, погребе́нный страстьми́, Спа́се,/ Небе́сных утаи́вся сил, вопло́щься из Де́вы,/ яви́лся еси́ Тебе́ зову́щим:// ино́го, ра́зве Тебе́, бо́га не зна́ем.

 

Второ́й кано́н святи́теля Никола́я, глас 1:

Припев: Святи́телю отче Нико́лае, моли Бо́га о нас.

Тропарь: Пропове́дует твоя́, о́тче, чудеса́, ны́не Мир,/ велича́йшая митропо́лия и Лики́йская епа́рхия,/ и вся оте́чествия твоя́ чудоде́йства,// и́миже вся от боле́зней и скорбе́й избавля́еши, Богоблаже́нне Нико́лае.



 

Припев: Святи́телю отче Нико́лае, моли Бо́га о нас.

Тропарь: Пита́тель вдов и оте́ц сиро́т,/ помо́щник су́щим в ско́рбех всеизря́днейший,/ пла́чущим утеше́ние, па́стырь и путево́ждь всех блудя́щих, Нико́лае, сый,// и нас твои́ми моли́твами от бед изба́ви.

 

Припев: Святи́телю отче Нико́лае, моли Бо́га о нас.


Тропарь: Преста́вился еси́ от земли́ к невеще́ственным оби́телем,/ иде́же зри́ши добро́ту неизрече́нную Христо́ву,/ и А́нгельским во́инством собесе́дник яви́лся еси́./ Те́мже, со апо́столы и с му́ченики лику́я,// приле́жно Влады́це всех, о́тче Нико́лае, о нас моли́ся.

Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху.

Троичен: Собезнача́льная Три, Единопресто́льная, Неразде́льнаго же Еди́наго Божества́ сла́влю Самовла́стная Ли́ца я́ве,/ И́мже из не су́щаго приведо́хся во е́же бы́ти, со А́нгелы зовы́й:// свят, свят, свят еси́, Го́споди.


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2019 год. (0.007 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал