Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Сабақ № 23. Жаңа туылған балалардың іріңді-септикалық аурулары




 

Қорытынды білім деңгейінің тесттері

 

1. Жаңа туған балалардың ірінді-септикалық аурулары жиі шақырылады:

А) стафилококпен

Б) стрептококпен

В) гонококпен

Г) көкірің таяқшасымен

Д) саңырауқұлақтармен

 

2.Стафилакокпен шақырылған терінің инфекциялық ауруларын көрсетіңіз:

А) интертригинозды стрептодермия, везикулопустулез, көпіршік;

Б) Риттердің эксфолиативті дерматиті, тілмелік қабыну, везикулопустулез;

В) некрозды флегмона, көпіршік, Риттердің эксфолиативті дерматиті;

Г) везикулопустулез,көпіршік, гонобленорея;

Д) везикулопустулез,көпіршік, Риттердің эксфолиативті дерматиті.

 

3.Жаңа туылған баланың жамбас терісінде көлемі бірнеше миллиметр ұсақ көіршіктер пайда болды,мөлдір сұйықтыққа толған, біраздан кейін сұйықтық лайланған. 3 күннен кейін везикула жарылған, эрозия пайда болған, құрғақ қабыршықтармен қапталған.

Сауығудан кейін бет терісінде тыртықтар мен пигменттер қалмаған. Сіздің диагнозыңыз:

А) жаңа туылған балалар көпіршігі

Б) Риттердің эксфолиативті дерматит

В) некрозды флегмона

Г) везикулопустулез

Д) тілмелік қабыну

 

4. Жаңа туылған балалардағы гонобленореяның профилактикасы немен жүргізіледі :

А) 70% этил спиртімен

Б) 1% бриллиант көгі ерітіндісімен

В) 0,5% гидрокортизон майымен

Г) 5% перманганат калий ерітіндісімен

Д) 1,0% тетрациклин майымен

 

5.Жаңа туылған балаларда кіндік айналасының тері және теріасты тінінің қабынуы аталады:

А) пемфигус

Б) омфалит

В) кольпит

Г) мастит

Д) орхит

 

6. Жаңа туылған балалардың кіндік жарасынан серозды бөлінділер бөлінеді, аздаған гиперемия және кіндік сақинасында аздаған инфильтрация анықталады. Баланың жалпы жағдайы өзгермеген, қан анализінде өзгерістер жоқ, пальпацияда кіндік тамырлары анықталмайды.Сіздің диагнозыңыз:

А) ірінді омфалит

Б) катаралді омфалит

В) гангренозды омфалит

Г) ірінді омфалит және кіндік артериясының громбартериті

Д) ірінді омфалит және кіндік венасының тромбофлебиті



 

7. Жаңа туылған балалардың терісінде тығыз қызыл дақ пайда болған. Зақымдалған ошақ тез жайылған. 2 күннен кейін зақымдалған тері аймақтары қызыл-күрең түске боялған, дақ ортасы жұмсарған, тері қабаттары өліеттеніп ажыраған және шеті жырымдалған жараның беті мен іріңді қалталар түзілген. Емдеуден кейін жара беті эпителизацияланған және тыртық пайда болды. Сіздің диагнозыңыз:

А) жаңа туылған балалардың көпіршігі

Б) Риттердың эксфолиативті дерматиті

В) некрозды флегмона

Г) везикулопустулез

Д) тілмелік қабыну

 

8. Жаңа туылған балалардың ауыз қуысының шырышты қабатында ақ ірімшіктәрізді қақ пайда болды,жараның беті тазалауда қанағыштық байқалады. Сіздің диагнозыңыз:

А) кандидозды стоматит

Б) ауыз қуысының дифтериялық зақымдануы

В) іріңді стоматит

Г) ауыз қуысының герпесті зақымдануы

Д) арнайы емес стоматит

 

9. Жаңа туылған балалардың тері асты май клетчаткасының іріңді қабынуы, кейіннен некрозбен ыддырауы аталады:

А) некрозды флегмона

Б) көпіршік

В) дерматит

Г) пемфигоид

Д) абсцесс

 

10. Гонобленнорея алдын-алу жүргізіледі :

А) босанғаннан кейін бірден



Б) 2-3 тәулікте

В) 5-6 тәулікте

Г) 2 аптадан кейін

Д) 1айдан кейін

 

БЛОК №6. Босанғаннан кейінгі кезең физиологиясы

 

Сабақ№ 23. Жаңа туылған балалардың ірінді-септикалық аурулары

 

Қортынды білім деңгейінің тесттерінің жауаптары

  1. А
  2. Д
  3. Г
  4. Д
  5. Б
  6. Б
  7. В
  8. А
  9. А
  10. А

 


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2019 год. (0.007 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал