Студопедия

Главная страница Случайная страница

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника






Кондак 2




Доброе древо добрый плод приносит. Тако и род твой, отроче Вячеславе, изобиловал еси угодившими Богу людьми. И ты, пречестная отрасль благочестиваго корене, видевше храм Божий, молил мати свою скорее в него войти. В нем же, моляся и радуяся, яко в доме отчем пребывал еси. Мы же, видя в отроке сию чудную любовь к Дому Божию, с радостью воспоим Богу: Аллилуиа.

 

Икос 2

Мудростию мира сего не искушенный, мудрость мира горняго всем сердцем возлюбивый, святый отроче Вячеславе, душею и мыслию устремился еси во храм Божий. Таковому разуму твоему дивящеся, сия похвалы тебе воспоим:

Радуйся,веры Православныя твердый проповедниче.

Радуйся,к храму Божиему всех людей путеводная звездо.

Радуйся,в таинствах церковных исцеление от болезней и грехов искати нас научающий.

Радуйся,отступивших от веры Православныя к дому Божию возвращающий.

Радуйся,в молитвенном стоянии время проводивый.

Радуйся,венец безценный на главе рода благочестиваго.

Радуйся, праведный отроче Вячеславе, дивный помощниче во времена последняя.

 

Кондак 3

Силою Вышняго явил еси обильные плоды благодати Божией святый праведный отроче Вячеславе: веру крепкую, кротость и незлобие, великое к нам грешникам сострадание, матери твоей любовь и послушание, дары исцеления и пророчества. Славя Господа за таковые дарования твоя, радуяся воспоим Богу: Аллилуиа.

 

Икос З

Дивное рождение твое, святый праведный отроче Вячеславе, разумеем как указание Божие о появлении избранника Его. Имея неописуемую и лучезарную любовь ко страждущим людям, не оскудевающую и по отшествии твоем ко Господу, врачуеши недуги душ и телес наших. Таковой твоей чудной любви дивящеся, глаголем ти:

Радуйся,Небожительницею к матери твоей принесенный.

Радуйся,крине кротости и чистоты.

Радуйся за дивный взор твой людьми Ангелом именованный.

Радуйся,и душу ангельскую имевый.

Радуйся,яко и сверстниками твоими за доброту любимый.

Радуйся,светлое всем верующим утешение.

Радуйся, праведный отроче Вячеславе, дивный помощниче во времена последняя.

 

Кондак 4

Бурею житейских забот и скорбей обуреваемии мы, Господи, ищем лишь в мире земном пристанища и не находим. Ты же послал нам отрока Твоего, проповедати спасение только в Тебе, Господи, и благодарственно пети Тебе: Аллилуиа.

 

Икос 4

Слыша о тебе, измлада Христа всем сердцем возлюбившаго, и о Нем только помышлявшаго и глаголавшаго, прославляем Бога, устами младенец и ссущих совершившаго Себе хвалу, и воспеваем ти сице:

Радуйся,яко чистыми младенческими устами о Боге возвещавый.



Радуйся,всегда и везде только о небеснем глаголавый.

Радуйся,яко словеса о Боге живыми именовавый.

Радуйся,словеса о мире сем суетном и грешнем мертвыми почитавый.

Радуйся,власы до плеч, яко у Христа, имети хотевый.

Радуйся,яко за это исповедничество поношения терпевый.


mylektsii.ru - Мои Лекции - 2015-2018 год. (0.067 сек.)Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав Пожаловаться на материал